POLETNE AKTIVNOSTI

Bovec in dolina Soče v osrčju Juliskih Alp sta primerna za vse vrste Aktivnosti. Tako da lahko v hotelu Alp Bovec izbirate med najbolj pestro ponudbo poletnih aktivnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Vse od vodnih športov na Soči, dolgih sprehodov po Bovcu do kolesarjenja na Kaninu in še veliko več.

Aktivnosti na vodi

Rafting na soči

Spust z gumenjakom po smaragdni reki Soči (rafting) spada med pet najlepših slovenskih doživetij. Ob ustreznem vodostaju je primeren za vse generacije, tako družine, mlade in starejše. Najbolj priljubljena trasa je dolga 10 km in poteka od mosta pri Logu Čezsoškem, v neposredni bližini slapa Boka, do Trnovega ob Soči. Prve lahke brzice pospremijo veslaško ekipo z vodnikom po reki med vrhovi Julijskih Alp do večjih brzic Soče.

KAJAK

Reka Soča je priljubljena evropska kajakaška destinacija. Brzice različnih težavnostnih stopenj (od I do V) so primerne tako za začetnike kot zelo izkušene kajakaše, ki so jim ljubši tehnično zahtevni deli.

Kanyoning – Soteskanje

Privoščite si nepozaben užitek v naravi. Spuščajte se po skalnatih toboganih, hodite po kanjonih, skakajte čez slapove, spuščajte se po vrvi in zaplavajte v kristalno čistih tolmunih. Vse to vam nudi soteskanje,ali kanjoning, narava pa je poskrbela za pravi športni poligon.

Hydrospeed – rečni bob

Vse bolj je priljubljeno razburljivo spoznavanje reke Soče iz ribje perspektive, s plavutkami in večjim plastičnim plovcem. Rečni bob (hydrospeed) na reki Soči je primeren za dobre plavalce vseh starosti. Športne agencije izvajajo aktivnost ob ustreznem vodostaju reke, ko se pri plavanju po reki izognete večini skal ter prepustite svežini smaragdnega toka.

Aktivnosti V ZRAKU

Zipline

Zip lining je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta precej oddaljeni druga od druge. Izkušeni vodnik vas pripne z varovalnim pasom na škripec in že letite kot ptica oddaljeni postojanki naproti. Izbirate lahko med dvema Zipline parkoma v Bovcu:

Zipline park Kanin:

3 km dolg spust po petih jeklenicah, v višini 200 metrov nad tlemi. Med letenjem lahko dosežete tudi do 60 km/h. Polet se zaključi 300 m nižje, nekoliko nad B postajo Kaninske žičnice.

Zipline park kanjon Učja:

Osem jeklenic  različnih dolžin, napetih čez  kanjon doline Učje, vam bodo skozi ptičjo perspektivo odprle pogled na to nedotaknjeno naravo in njeno okolico.

Aktivnosti na zemlji

Pohodništvo

Pohodniške poti nudijo neizmerne užitke ob pogledu na potoke, slapove, tišino alpskega gozda ter številne rože in živali, ki živijo na tem, po mnenju mnogih najlepšem delu Julijskih Alp. Označene poti različnih težavnosti razveseljujejo tako zahtevne gornike, alpiniste, kot tudi obiskovalce, ki si želijo predvsem sprehodov in ogledov lahko dostopnih naravnih čudes in kulturnih znamenitosti. Najbolj obiskane tematske poti so:

Soška pot:

Soška pot je parkovna pot, ki vodi ob Soči od njenega izvira do Bovca. Povezuje mirne, skrivnostne dele reke Soče in doline Trente. Posebna zanimivost so slikovite viseče brvi. Hoja po Soški poti in obisk Informacijskega središča Doma Trenta ponujata doživeto spoznavanje Triglavskega narodnega parka. Pot poteka po nezahtevnem terenu in je v celoti dolga 25 km. Smer in dolžino prehojene poti, lahko prilagodite svojemu času in namenu.

Alpe Adria Trail:

Pot Alpe-Adria-Trail povezuje tri regije na skupno 43 etapah: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo – Julijsko krajino. Dolga pohodna pot pelje od vznožja najvišjega vrha Avstrije, Velikega Kleka, skozi najlepša hribovska in jezerska območja avstrijske Koroške in brez velikih ovinkov pride v bližino križišča treh dežel, Avstrije, Italije, Slovenije, na tromejo in naprej do Jadranske obale v Trst. Alpe Adria Trail obiskovalce na Bovško privede iz Kranjske Gore čez Vršič in naprej skozi Trento do Bovca in mimo Loga Čezsoškega proti Drežnici. Večji del poti sovpada s Soško potjo.

Pot Miru:

Pot miru je speljana po sledeh soške fronte in sicer po pohodniških, kolesarskih in stranskih asfaltiranih cestah. Dolga je okrog 320 kilometrov, primerna za pohodnike in kolesarje, posamezne zanimive točke pa so dostopne tudi z avtobusom. Pot miru od Alp do Jadrana obiskovalcu ponuja aktiven oddih v lepi, mirni in neokrnjeni naravi sredogorja in visokogorja Zgornjega Posočja, vzdolž reke Soče preko ravnin in gričkov Goriške ter vinorodnega okoliša Brd in Krasa vse do Jadranskega morja.

  Kolesarjenje

  Kolesarske poti različnih težavnostnih stopenj so speljane ob najlepših kotičkih Julijskih Alp. Cestno in gorsko kolesarjenje ter kolesarske trase za družine na Bovško in v dolino Soče vsako leto privabijo številne kolesarje.

  Cestno kolesarjenje:

  Priljubljene cestno kolesarske poti potekajo ob številnih naravnih in kulturnih znamenitostih Triglavskega narodnega parka. Med cestnimi kolesarji sta dobro znana kolesarski vzpon na Mangart in Vršič. Cestne kolesarje čakajo na Bovškem kolesarske poti različnih težavnostnih stopenj.

  Gorsko kolesarjenje:

  Gorsko kolesarjenje je ena iz med glavnih razlogov za kaj priti v Bovec in dolino Soče, saj je to ena najlepših načinov za doživljanje doline.

  Družinsko kolesarjenje:

  Posebej zabavno je kolesarjenje, ki ga poživijo ogledi znamenitosti, poti pa pustijo še nekaj energije za spoznavanje zanimivosti. Srednje zahtevne kolesarske poti na Bovškem potekajo po makadamskih in ožjih asfaltiranih cestah na Bovškem, ki so primerne tudi za družinske izlete.

   Ribolov

   Reka Soča in njeni pritoki so raj za muharjenje, ki je edini dovoljeni način ribarjenja na Bovškem. Ribiči muharji se navdušujejo nad znamenito soško postrvjo, lipani in šarenkami.

   JAMARSTVO

   Jamarstvo in  sprehajanje v Bovcu in v dolini Trente, na Mangartu in okoliških gorah je nekaj za vsakega, ki si želi odpočiti duha in se navdušiti na neokrnjeno naravo, ki jo Bovec z okolico ponuja.

    Prijava na novice

    Brezplačni vodiči v okolici Bovca in eksluzivne ponudbe