BOVEC – SLOVENIJA

Med gorami in smaragdnimi vodami leži dežela, v kateri vsakdo najde svoj najljubši naj. Iskalci razburljivih drugačnosti, ljubitelji preproste domačnosti, družinski izletniki, v naravo zaljubljeni svetovni popotniki vsakič znova odkrivajo kraje s svojevrstnim podnebjem Alp in Jadrana, deželo na stičišču slovanske, germanske in romanske kulture, pokrajino, ki je tako blizu in tako daleč hkrati. S prodom zapolnjena kotlina slovenskih Julijskih Alp je za mnoge najprivlačnejši cilj oddiha v Srednji Evropi. Mogočni vršaci, s potmi prepredene ovčje in kozje planine, očarljivi potoki, reke in slapovi pletejo razkošje doživetij pozimi.

Slikovita narava s smaragdno reko, zgodovinske in naravne znamenitosti ter bogata ponudba  različnih športnih aktivnosti so pravi kraj za oddih ali pa aktivne počitnice v Bovcu.

Na Bovškem boste našli kotičke, kjer boste lahko uživali v popolnem miru in si odpočili od vsakodnevnega hitenja.

Bovec je majhen slovenski kraj, a znan po neomejenih športnih aktivnostih na prostem. Lahko se odločite za različne športe na smaragdni lepotici Soči ali pa za kolesarjenje in pohodništvo po dobro označenih poteh. Bovški trg je večkrat spremenjen v prizorišče raznih koncertov in prireditev.

Najboljša pot iz osrednje Slovenije do Bovca je mimo Kranjske Gore v  Italijo čez prelaz Predel (1156 m), najbolj slikovita pa prav gotovo po cesti iz Kranjske gore preko 1611m visokega prelaza Vršič.

Spletna stran uporablja piškotke za delovanje. več

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Zapri